February 19, 2011



alhamdulillah..
minggu kuiz dah habis.
sejak minggu kuiz ni,
dah nampak dah sindrom2 ke 'kuiz' an
jelas lagi nyata pada kawan2 aku...

mata menjadi kabur atau tiba2 jadi tak pandai membaca..
buktinya..


' ko nak ke? '

' aku tak makan, order 1 jela '

' jangan nyesal. sedap tau. aku penah rasa '

' merepek je. aku tak makan ayam belanda '

' ayam belanda???? ni nasi ayam berlada la. bukan nasi ayam belanda '


adui la. jauh benor pergi nya kawan aku ni..
ayam berlada dah jadi ayam belanda..

lepas tu ada pulak yg asyik kentut je..
tengah syok2 study tiba2 bau yang mengasyikkan..

bulehhhh???


" bau kentut ko meresap masuk dalam megi aku!!! "


terus sumbat pinggan megi dalam loker.
aduhai...tragis sungguh.

lepas tu semua mata sepesen je
mata panda..

' I have the worst panda eyes ever!!! '


bulehhh???

ko tak payah cakap pun aku nampak mata
ko tu lebam
.
heh!
action je lebih.

dulu aku pikir staying up late is still a big NO for me,
tak kira la apa keadaan pun.
sama ada nak stay up sambil minum kopi kapal api
cicah biskut ke..


pastu study sampai tersengguk-sengguk
menahan ngantuk..
dah student life kot..
i'm trying hard

untuk disiplinkan diri

' ai, ko kena stay up jugak '

yelah2..
tapi kalau fail jugak aku rasa ada something wrong somewhere..
sama ada wayar dah putus satu
atau
saluran darah tersumbat..
haisshhhh..
ada kena mengena ke???

seriously..

tadi pergi joging
terasa ringan sikit kepala otak ni.
sebut pasal otak teringat masa pergi sambutan maulidur Rasul tadi,
sorang ustaz tu bagi ceramah pasal mat rempit.

sorang mat rempit accident teruk masa dia tengah merempit,
tongkat moto tertusuk kepala dia. alaaa, ni yang malas nak citer ni..
ngeri plak dah..
aduhai..takpe teruskan2.
masa kat hospital doktor bagitahu kat bapak mat rempit
ni yang anak dia mungkin akan koma
atau tak dapat diselamatkan kalau tongkat tu
tertusuk sampai terkena otak dia.
bapak mat rempit tu pun cakap camni

" Alhamdulillah. selamat anak saya "

doktor tu hairan.dia pun cakap camni pulak


" pakcik, kami belum habis periksa anak pakcik lagi,
kami tengah periksa sama ada tongkat moto tu
tertusuk ke otak anak pakcik ke tak. kenapa pakcik cakap
alhamdulillah?,"


bapak mat rempit tu balas pulak camni

" doktor, tongkat tu takkan tertusuk sampai ke otak anak saya.
sebab anak saya memang nya tak berotak. kalau dia berotak,
dia tak kan merempit ,"


bulehhhh????
terpinga-pinga doktor tu..

maksud yang mendalam.
tersurat dan tersirat.

betul jugak kan bapak mat rempit tu cakap.
kan? kan? kan?

sapa setuju angkat tangan macam saya ni ha....

*menari-nari*






















No comments:

Post a Comment

 

bisikan ai ke langit Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal