March 13, 2011

ai vs skema



kenapa macam budak skema plak ni..huhu..
seriously.. sejak zaman sekolah menengah dah di telan zaman,
barulah aku kembali ke dunia skema-rama..huuhuu..
bukan aku cakap..dorang yg cakap..sebab aku tak tau skema tu apa..

betul..sumpah aku tak tau..

sekarang ni pergi kelas macam selekeh je...sapu bedak tabur..muka baru bangun tido.
mata tak payah cakap la..stim je..letak je kepala kat meja confirm tido... no wonder la nota aku selalu di penuhi virus...

" ko tak mandi pagi ek?

apa punya question...
aku rasa nk nangis je jawab..

" aku mandi la..."


tak ke kejam tu..mengguris hati dan perasaan tau..

nak balik masa dulu..budak jahat..

cis!!


jangan panggil aku budak jahat..!!

curi masuk bilik warden la,.ponteng prep, fly..best2..
segan kot aku nak jumpa kak bel tu..muka wanted ni..
nampak je baik....kan?

adeh..pedih2..

siapa makan cili dia la yang cirit birit..aduhai..
nak kena lempang budak ai ni..bahasa jiwa bangsa..
siapa makan cili dialah yg terasa pedasnya..
dan aku memang terasa kepedasan nya..
sebab aku baru makan cili tadi...

" air......air........air.... "

seronok zaman sekolah dulu...
rindunyaaaaaa......................
huhu...

sekarang ni semua benda macam tersekat..
tiba2 aku rasa janggal...

bangun pagi - pergi kelas..
petang - balik hostel
malam - study + siapkan keje
tengah malam - stay up (tapi kadang2 stay up main game zombi je..)

bulehhh???

aku bukan lah kuat study..
aku pun bukan rajin sangat nak siapkan semua assignment..
tapi tiba2 rutin hidup tu dah berubah..
tak macam masa sekolah menengah..
memang la kan..nama pun level dah meningkat..

dan aku sekarang ni dah 22 tahun...


bangga...bangga...

oppppssss.....

ai.....tak elok meninggi diri..


maafkan saya..maafkan saya...




saya insaf sekarang....

huhu...

apa yang penting?

salah..

bukan kerjasama...

yg penting ialah jadi diri sendiri...

tapi kita kena berubah menjadi yg terbaik untuk diri kita..
perubahan perlukan masa,..
jadi tak payah terkejut la kalau kita tiba2 boleh berubah 360 darjah dalam masa 10tahun lagi...

tak sabar nak tunggu 10 tahun lagi...

insyaAllah...moga Allah panjangkan umur...
dan kita menjadi lebih baik dari hari ni...
amin...





No comments:

Post a Comment

 

bisikan ai ke langit Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal