August 22, 2011

berlakon jadi baik

Sedar tak sedar dah nak abis dah bulan puasa ni...macam baru lagi je...mood raya pun takde lagi nih.
Hari tu baru lepas minor operation..1st time..macam fobia pun ade. Masuk bilik bedah tengok segala macam gunting semua ade. Tambah lagi muka doctor bius tu tersangat la scary. Dalam hati jerit2..
” tak mau2...”
.. walaupun muka macam budak baik dapat cekelat. Sebenarnya terpaksa la berlakon jadi baik
cebollita_animated_onion-10.gif
sebab nak lari pun lutut macam dah longgar tengok jarum. Terpaksa aku pasrah je.
“ nah...doktor amik la tangan saya ni.. cucuk la jarum ape pun..saya dah tak buleh lari ni, lutut dah longgar..”
Sambil mata jeling2 nurse tu dok sambung2 wayar ape ntah kat badan aku..
“ nak tido dah ni..”
Nurse tu cakap.
“ sebelum tidur baca selawat..”
Dan2 tu aku selawat..
“ mengucap sekali”
cebollita_animated_onion-03.gif
Mak aiii!!!
Doctor tu suruh mengucap..lagi aku takut.buleh mati ke..huhuhu..
Teringat tak sempat nak mintak maaf kat abang lagi...huhuhu..
tak sempat raya ngan abang...
semua2 teringat...
Pastu tak ingat ape dah...

pengsan......


“hello”
Perkataan pertama yg aku dengar lepa sedar..bukak mata muka doctor bius tu yg aku nampak..
Masih lagi muka yg menakutkan,..
Pastu dengar bunyi tet...tet...tet...tet....tet....
Lega.....kalau aku dengar bunyi teeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttt alamatnya innalillah ler..
Ok2...saya dah sedar..
Tapi sebenarnya masih kabur...
Tapi aku tau yg sesi pembedahan tu dah setel..sebab ade rasa sakit kat dada..
Kejap pejam kejap jaga...tunggu jugak bile la nurse tu nak bawak aku masuk wad tadi balik ni...
Pastu baru lah dorang tolak masuk wad balik...nampak abang tapi kabur2 jugak..
Masa kat bilik bedah..rasa lutut dah longgar tapi lepas bedah rasa macam takde lutut pulak..
Gerak2 kaki tangan tak rasa apa..kesan bius la nih..
cebollita_animated_onion-07.gif
Doctor bius tu punya keje la ni..

Lama pastu barulah...rasa ok.
Memang ade rasa loya tapi baik di diamkan saja...takut kena cucuk balik...hahahah.
Tq encik suami yg selalu ada temankan...
Sampai balik rumah encik suami yg tolong syampu kan rambut...
Takut luka kena air..walaupun doctor tu dah letak plaster yg kalis air...tapi kebimbangan tu tetap ada..
Jadi tak payah lah bagi kena air...sanggup tak mandi ok....
25hb nanti g bukak jahit...aduhai...kena berlakon jadi budak baik lagi...penat la..
Tambah lagi kat tempat jahit tu macam bengkak sikit, ada kuar darah beku .encik suami pulak takut2 kan cakap kena jahit lagi sekali...tak jadi dah....huhuhu..
Berlakon jadi budak baik pun penat tahu!
Kalau nak jahit balik sila bagi saya pengsan dulu ok...
Doa2 la tak ada ape2..harap tak sakit bukak benang jahit tu nanti...
Tak sakit......tak sakit...........tak sakit..........
onion_msn_smileys-22.gif

No comments:

Post a Comment

 

bisikan ai ke langit Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal