July 4, 2012

untuk baby yg manis...


nak masuk 6 bulan...!
(mata x henti berkedip dengan laju)
Budak dalam perut ni dah nak masuk 6 bulan dalam beberapa minggu lagi.
Woaaaa.....
Terasa baby pun dah makin aktif seronok berpusing-pusing..
Kadang2 terpikir..
Sedang bermain bola atau berenangkah wahai anakku...
Dah terasa kuat dia menendang..
Ye..
Dia nak bagi isyarat la tu..
Nak bagitau kaki dia dah kuat le tuuuu......
Hari ni hari rabu.
nak pegi beli epal fuji kat pasar malam...
yg diidam2 hari tu..
sebenarnya terlupa nak beli..
terpaksa menunggu sampai hari ni untuk ke pasar malam sekali lagi
*rasa memang tiap minggu je ke pasar malam*
Suami dah mula perasan yg perut ni dah makin besar..
Hahaha...
Itu satu kepuasn.
Sebab sebelum ni perut tak seperti ibu mengandung.
Lambat membesar..
Hingga orang di sekeliling tak perasaan baby dalam perut..
Dan ketika ini juga terasa sakit belakang tiap kali nak bangun tidur.
Kaki pun hari2 kejang.
Walaupun hanya bertapa di rumah sendiri sepanjang hari.
Kaki tetap mahu kejang.
Ayak....
Bulan depan dah boleh beli semua kelengkapan baby...
Baju yang comel2..
Semestinya untuk anak yang comel juga..
Isnin hari tu pergi ke sunway pyramid..
Masuk 1 kedai yang ade jual baju baby..
Dan suami teruja nak beli baju yg bertulis seperti ini...
“ if u think i’m hensem, u should see my dad ”
..........
..............
................
..............
...............
tak ape...saya paham.
Baby boy dalam perut pun masa tu jugak menendang tanda setuju.
*tiba2 berpeluh2 ni*
Tak lama lagi kena berhadapan dengan 2 lelaki di dalam rumah ini...
.....
....
....
Nasib la baby boy..
Baru bercadang nak beli headband berbunga besar untuk baby girl...
Nak buat tocang comel2....
Huhuhuhuhuhu,...
Mungkin yang akan datang....
Kali ni bagi can encik suami menambah geng dalam rumah ni...
Yg akan datang baby girl akan muncul..
Siap sedia lah..
Tapi rasa macam baby boy ni pun copy paste muka mak dia je..
Hehehe..
Atau...
50% mak....
50% abah...
Wait n see...
.........tak sesabar ni......

untuk baby boy, nak belikan ape ye..
“ adakah permainan lori,cengkadak, kete dan kawan2 nya sebakul?? “
*tibe2 terbayang keadaan rumah yang selerak dengan barang mainan*
Takpe...
Sekarang ni pun rumah seperti ade budak kecik 10 orang...
Meski sebenarnye di huni 2 orang suami isteri juga adenya..
Tambah anak dalam perut sorang...heh.
Jadi jangan beli banyak mainan...
Beli buku banyak2...
Kalau beli jugak?
Manelah tau baby boy mengamuk nak lori mainan sebesar alam...
Kalau tak beli nanti ade kemungkinan akan campak kasut keluar dari dalam kete ni..
(cite benar ni berdasarkan sejarah suami mase kecik2 dulu...oppsss....hikhik)
Kalau beli jugak...
.......
.....
.....
Boleh!
Dibenarkan.
Sebab ibunye jugak nak tumpang main...
Boleh????
Ade udang di celah2 mihun ni...


 Mood : tersenyum2 sambil berbisik dengan baby yg asyik berpusing je ni...

No comments:

Post a Comment

 

bisikan ai ke langit Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal