March 27, 2013

saya sangat suka



Bila dah beranak semua jadi suka...!!!
Semua ok2 saja..
Ooo ye...mukadimah macam tak sampai je.
Gini la.
Sape suka baby angkat tangan cepat!!
Semua sukew...sebab baby comel...awww2.
Sape suka basuh berak baby angkat kaki pulak!!
Semua berlakon buat2 tak tau kan.
Nampak nye aku sorang je angkat kaki nih..
Tapi zaman dolu2 la.
Sekarang jadi suka.
Malah tiap hari menanti kan anak berak.
Dia tak mahu berak sanggup jadi pom pom girl makcik nak suruh anak berak dengan jayanye.
Nak di banding kan dengan dulu memang banyak beza.
Errrr....dulu tu maksudnya cuma 2, 3 tahun lepas la.
aku tak reti macam mana nak jaga baby.
Macam mana nak mandikan baby.
Macam mana nak basuh berak baby ( the most scary part)
Tapi bila dah ada anak sendiri semua jadi RETI dengan otomatiknya.
Yelah kan, dah anak kita mesti la kita kena buat semua.
Tak kan nak upah bibik semata2 nak suruh basuh berak anak pulak.
Dulu geli tengok  popo baby.
Sekarang semua ok2 saja.
Apa2 yg dulu nya tak tahu, sekarang dah jadi tahu.
Selaku ibu muda tak semestinya kita tak boleh buat kan?
Kalau ada apa2 kemusykilan call saja emak2 yg berada di kampung.
Tak pun encik google juga sedia membantu.
Paling senang pegi je klinik An Nisa, dengar doktor Fuad membebel.
Goreng pun sodap.

No comments:

Post a Comment

 

bisikan ai ke langit Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal